Ester ber for folket (den greske Ester-boken)

Ester ber for folket  ( 3, 12-25)
12 Også dronning Ester tok sin tilflukt til Herren, grepet av dødsangst som hun var.13 I sin nød la hun av seg sitt dronningskrud og kledde seg i sørgedrakt. Istedenfor dyre og fine parfymer strødde hun aske og jord på hodet. Hun lot være å stelle seg; istedenfor å bære praktfulle smykker dekket hun seg med sitt utslåtte hår. 14 Hun bad til Herren, Israels Gud:
        Herre, du vår konge! Du er den eneste Gud. Kom meg til hjelp! Jeg er alene og har ingen annen hjelper enn deg. 15 Jeg går med livet i hendene. 16 Like fra fødselen av har jeg hørt i min fars ætt at du, Herre, valgte Israel blant alle folkeslag. Av alle som levde i gammel tid, valgte du våre fedre som din egen arv for alltid. Alt det du lovte dem, har du gjort. 17 Men nå har vi syndet mot deg, og du har overgitt oss til våre fiender 18 fordi vi dyrket deres guder. Du er rettferdig, Herre. 19 Det er ikke nok for våre fiender at vi lever i bitter trelldom. Nå har de sverget ved sine avgudsbilder 20 at de vil sette din lov ut av kraft, utslette ditt eget folk og stoppe munnen på dem som priser deg. De vil ødelegge ditt herlige tempel og ditt alter,21 og åpne hedningenes munn så de kan prise sine gagnløse guder. De vil gi evig ære til en dødelig konge.
    22 Herre, gi ikke din herskerstav til guder som ikke er til, og la ikke våre fiender få fryde seg over vår undergang. Men vend deres list mot dem selv, og gjør ham som tenkte ut alt dette, til et skrekkens eksempel for andre. 23 Se til oss, Herre! La din makt bli kjent i denne vår trengselstid. Gi meg styrke, du konge over alle guder og herre over alle makter. 24 Gi meg å si de rette ordene til løven, og vend hans hjerte til hat mot ham som fører krig mot oss, slik at det kan bli slutt både på ham og på dem som er lik ham. 25 Men fri oss ved din hånd, og hjelp meg som ikke har noen annen hjelper enn deg, Herre! Du vet alt,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s