Gud relasjon.

Gud er relasjon.

Og vi, mennesker, er en relasjon.

Det som binder oss sammen er Gud.

Og det fins ikke en annen måte å være i Gud, enn det å være i relasjon til, med andre.

 

Relasjoner i Gud er det som holder verden i live.

Hvis helvete er ensomhet,

er Himmelen det motsatte.

 

Men.

Der er ingenting som koster mer enn å vokse i relasjon til andre, for drivkraften her er TROEN, og troen er det som er bygget PÅ naturen, men ikke AV den.

Det vil si alle menneskelige egenskaper og krefter skal kunne uttale seg om den ene eller den andre situasjonen, men det er det overnaturlige, det vil si – guddommelige – som må ha det siste ordet.

For hvis vi skal til Himmelen, må vi lære de himmelske regler her, ”mens vi ennå er på veien”.

Alle relasjoner, som alt annet av det Gud har skapt, må gå gjennom kors og død til Oppstandelsen. I dem lærer vi Gud å kjenne, og gjennom dem etterligner vi Ham.

Relasjoner med venner, som alltid er en gave fra Gud, knytter oss til Ham sterkest. I hvert fall ser det ut til å være Guds plan, at vi møter noen mennesker på et dypere plan, for å kunne erfare og se og lære litt om Kristi kjærlighet. For Gud Menneske er far til alle ekte vennskap på jorden.

Relasjon er et møtested mellom to, eller fler mennesker: det rommet de fyller med ”gamle og nye ting” – der bygger de og river ned, ødelegger. Sementen i byggverket, alle slags relasjoner er TILGIVELSE.

Det er dine venner som kan vekke tilliten i deg, oppmuntre ved utfordringer i livet, gjøre deg sterkere. Selv om Gud kunne gjøre det direkte, så liker han å bruke mennesker for å styrke relasjonene mellom oss, det vil si, styrke Kristi Kropp. Slik lærer Gud oss at relasjoner mellom mennesker og med alt som har ånde, også er helbredende, og det er vår del i Kristi virke, at vi bygger sammen med Ham, i Ham og for Ham. Slik Sta. Katarina av Siena sier i ”Dialogen”, at Gud kunne gi alle alt i samme mål, men han valgte å gi forskjellige gaver for å vise oss at vi trenger hverandre.

Det ekte vennskapet mellom to troende mennesker består alltid av tre.

Det er din venn, du og Gud, og i Gud er alle.

Og slik Johannes av Korset sier, du vet aldri hvem i Himmelen eller på jorden du har dypest relasjon med, for vi ser ikke hva som er den store Guds plan for oss.

Likevel, ble vi gitt hverandre for å kunne vokse og bygge sammen, og det som vi knytter på jorden blir også knyttet i Himmelen. Og i Himmelen det skal vise seg hvem som sto deg nærmest.

 

De som sier at Kristus elsket Johannes og Peter mest, har ikke fått med seg hva og hvem Kjærlighet ER.

For Kjærlighet er ikke noe en kan dosere til andre. Kjærlighet er helt og fullt. For Gud er alle hans UTVALGTE barn og Han gir sitt liv for hver og en fullstendig, uten forbehold.

Evangelisten skriver ikke: ”Jesus som har elsket Peter mer enn alle de andre”, men at Jesus spurte Peter: ”- elsker du meg mer enn disse?”

Peter som har fått frukten av frelsesverket i dette skriftemålet under frokosten med den Oppstandne, ser nå annerledes på Kristus enn før. Nå gir alt mening og alt henger bedre sammen enn før: Peter ser at alt ble nytt og hans hjerte ble helbredet. Han bekjente tidligere at Jesus er Messias, men det er først NÅ at han har sett og erfart det på dypet. Og det er NÅ han fikk se hva barmhjertighet er og hvor mye han trenger den. Den uhelbredelige sorg som brant i ham etter at han har sviktet, vendes til glede.

Når Kristus spør: ”- elsker du meg”, spør Han ikke om Peters meninger og følelser, men han vekker sikkerhet i Peters hjerte gjennom tilgivelsen og den fred som bare Gud kan gi. Peter ser mer enn øynene kan se, og ser ikke lenger på Kristus som en ”hellig man”, men han ser på den som har makt, som er Gud og menneske.

Men Jesus spør hver og en av oss om det samme, alle Han har løskjøpt med sitt blod.

”-Tror du det er Meg?” Tror du at jeg er ALT og i ALLE?

For RELASJON er Himmelens arkitektur. Relasjon mellom Gud som er relasjonen i seg selv og relasjon med hans barn, og relasjon mellom dem.

Det er Kristi Kropp – relasjonen mellom alle lemmene, derfor er det umulig å stå over, trekke seg tilbake og bygge noe utenfor Ham.

Det er mange sår som ikke ble helbredet i oss, og det er mangel på tilgivelse som stenger oss for kjærlighet, men det blir noe jeg skriver mer om neste gang.

 

Det er relasjonene med andre som viser hvor mye du elsker Gud og hvor mye du ligner på Ham.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s