Avgrunn kaller på avgrunn – bønnens forpliktelse.

«Avgrunn kaller på avgrunn, ved lyden av dine fossefall» /Salme 42/

 

Den eneste måten å overvinne det onde på er å løsrive det innenfra. Våpenmakt, eller forsøk på å skremme det bort virker akkurat som olje på ilden.

Vil du virkelig ta opp kampen for noen, må du høre på det som mystikerne er klar over og gjentar: i sentrum av hvert menneske er det hellige sted, det hellige og uplettede rom hvor Gud alene bor og hvor ingen annen har adgang.
”Ingen kan komme inn der, eller kikke inn i: verken mennesker, rene eller urene ånder (engler)”, /Edith Stein/.
Det er det hellige stedet som er bebodd av den rene Kjærligheten, av Den Hellige Treenighet. Det er det innerste rom som hver og en, selv den verste skurk og morder har, og slik en fyrstikk kan få hele skogen til å brenne ned, slik kan den mest ødelagte sjel løftes bare med ett Guds ord. Vi må be for det ordet. Vi, som fikk nåde til å se kjærligheten, er forpliktet til å be for andre. For som vi fikk helt ufortjent og ble løftet av Guds Miskunn, slik skal også andre få: de som ennå ikke er vekket.

Vil du hjelpe å redde mennesker fra det onde, må du la være å belære dem. DEN EKTE KJÆRLIGHET KAN VEKKES BARE AV EN EKTE KJÆRLIGHET: de kaller på hverandre /”avgrunn kaller på avgrunn” Salme 42/

Du kan møte den annen slik den ER i Guds øyne når du går rett inn, i sentrum: gå forbi alle landskaper, gjennom skorpen, litosfære, øvre mantel, nedre mantel, ytre flytende kjerne, der hvor alle følelser koker, og kan brenne deg, til indre kjerne – stedet som holder hele mennesket i live.
Der går du og møter den andre i Sannhet: nei, du kan ikke gå inn i, men du MØTER den annen. Derfra kan hjelpen komme som er i stand til å løfte det mennesket på nytt.

Og det blir kriger og uro og mange som mister livet. Det onde er ikke til å utslette, men til å overvinne. INNENFRA: der du møter den annen som din bror, som den som er deg lik, med de samme rettigheter og rett til omvendelse.

Det er makt som alltid prøve å ødelegge og drepe, men denne makten du har i deg selv er ikke gitt av menneskers hender: den er guddommelig og den gir liv til alt som lever: også gjennom deg.

”Jeg vil ingen synders død, men at den omvender seg og lever”: det er vår kjærlighetsplikt.
JORDENS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s