Jesus og sabbaten.

”En annen sabbat gikk han inn i synagogen og underviste. Der var det en mann med en høyre hånd som var vissen. De skriftlærde og fariseerne holdt øye med Jesus for å se om han ville helbrede på sabatten, så de kunne få noe å anklage ham for. Men han visste hva de tenkte og sa til mannen med den syke hånden: ”Reis deg og kom fram!” Han reiste seg og kom fram. ”Nå spør jeg dere”, sa Jesus, ”hva er tillat på sabbaten? Å gjøre godt eller å gjøre ondt, å berge liv, eller å ødelegge liv?” Han så rundt seg på dem alle og sa til mannen: ”Rekk fram hånden din!” Han gjorde det, og hånden ble frisk igjen. Da ble de helt fra seg av raseri og begynte å snakke sammen om hva de skulle gjøre med Jesus.”

Akkurat! Ikke: hva de skulle gjøre FOR Jesus, men hva de skulle gjøre MED Jesus.
Å holde sabbaten er ofte viktigere for oss enn å høre hva Jesus sier.
Hva er sabbaten?
Det skulle ha vært feiring, glede og hvile, men det blir lett forandret til stive rammer: der vi vet hva som er riktig, og hva våre naboer ikke skulle gjøre.
Kjærlighet – det er ikke et system vi går inn i, hvor vi oppfører oss pent og riktig, og får vår lønn etter hva vi har gjort.
Kjærlighet er en voldsom anstrengelse, det er et liv som ofte må ”gni seg” som gresset mellom to steinheller på fortauet:
Vi må kunne miste noen ganger, for å finne:
miste noen av våre faste regler, våre ambisjoner og meninger.
For alt vi lærer oss skulle tjene til å pleie Kjærligheten, for å bære vår neste. Og Kjærligheten opphever ikke loven: den fullfører den. Hvordan?
”Elsk Gud av hele ditt hjerte og din neste som deg selv”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s