Spørsmålet

Det er et blad på rommet mitt: det er ett av millioner og milliarder og billioner og trillioner av blader som ser akkurat ut som den, og har akkurat samme funksjonen som de andre: vokser og utvikler seg og dør på samme måte: ikke noe overraskelser på det området. Og vi tenker at vi vet og forstår: hvordan den er bygget og hvorfor: hvor mange klorofyll i hver. Vi kan forutsi hva som skal skje med den rent biologisk, og hva som har skjedd så langt.
Og selv om alt ble målt, og vi beundrer de prosessene som foregår; at bladet blir tørrere og tørrere slik at det nesten ikke veier mer enn en fjær…forsvinner fra sin materielle form… Når er det fortsatt et blad, og når begynner det å være et skjelett?
I naturen vil det gå i oppløsning i regnværet og bli næring sannsynligvis til det samme tre det falt fra: insekter og dyr kunne gjemme seg i det. Vi vet så mye.
Og her kommer vi til en grense. For vi vet AT, men vi vet ikke HVORDAN: vi kan ikke røre ved bladets mysterium, dets liv, vi kan ikke vite hvordan bladet havnet inn i den materielle verden og vi kan ikke forstå hvordan det skjer at tanken om et blad ble til et blad.
Hvor var denne tanken, prosjektet om et blad før INKARNASJONEN ?
Kan da ikke-troende forskere svare meg på det?

………

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s