FINN DET SOM MANGLER

Et argument om at det onde bare kan benytte seg av våre liv og ikke har sitt eget ”liv”. For alt som lever, har også sin historie: alt som EKSISTERER, etterlater seg spor slik sneglen markerer sin vei: overleverer en fortelling om sine valg.
Det var en gang en ambisiøs gutt, Nikolaj Jezow: kanskje litt idealist, kanskje altfor lett å styre. Jezow klatret fort på maktens stige, og idealisten ble til terrorist. Leder av NKVD (hemmelig politi) ble han. Bare i løpet av ett år (1937-1938) sendte han 700 000 mennesker i døden. Blant annet sine kollegaer og venner (hvis han hadde slike).
Etter at han hadde hjulpet Josef Stalin å ”rense” ut (stort sett intellektuelle og offiserer), ble han selv utrenset: ikke bare dømt til døden, men rett etter at dødsdommen ble gjennomført, ble han også fjernet fra alle dokumenter og bilder.
Josef Stalin ble igjen, han som ble kalt for ”den gode onkelen Josef” og bar barna på sine skuldre. Han bar også, bortsett ca 50 millioner mennesker sendt i døden, en forferdelig angst han slet med hele livet. Ser vi nærmere på det onde i verden, jo klarere ser vi, at det er det ondes teater, hvor mennesker brukes som marionetter, men så snart forestillingen er over, kan teaterplakaten forsvinne med den.
Men det som ER kan verken fjernes, eller utslettes.

…..

One thought on “FINN DET SOM MANGLER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s