DEN BESTE VENNEN.

Kanskje har ingen så klart og presist som Jesus selv beskrevet hva vennskapet er og hva det dreier seg om.
Vi kan ha våre egne ideer og knytte oss til folk av forskjellige grunner, av psykologiske eller sosiale behov.
Men hvis du vil være venn til Jesus, må du akte på hans premisser, for – som Han sier: ingen som setter noe høyere enn Ham, er Ham verd. Det er et krav til dem som ikke elsker Gud fullkomment, og lov for dem som finner største behag i å være i Guds nærvær. Vi er mellom de to land: vi vandrer fra kunnskap til kjærlighet, fra frykt til tillit, fra behov for å få til behov for å gi… Gud vet. Jesus sier: ”den er min venn som lytter til Guds ord og handler etter det”.
Det vesentlige er for Jesus om vi hører på det som Faren hans sier, om vi som Han har ”brennende hjerter” for Guds Rikes skyld. Han utvelger ikke sine venner etter hvor nyttige eller attraktive de er. Det er alltid hans Far som er den viktigste; relasjonen og kjærligheten til Ham er avgjørende for om Han vil gjøre det eller dette, gå her eller der, velge den eller en annen… For Jesus vet hvem som ble valgt av hans Far til hans venner og derfor ønsker Han ikke noe annet enn dette.
Jesu venner er ikke alltid troende. Men de har noe felles alle sammen: de bærer gode frukter.
Jesus er åpen for alle: du kan ha så mange interesser som du vil, men ingen av dem kan gi deg vennskapet med Ham, ingen annen ”interesse” enn ”å gjøre Hans Fars Vilje”. Hadde Jesus hobby da? Fritids-, sportsaktiviteter? Jeg tror at Han var en mann av lidenskap. Og en mann av lidenskap har neppe mye tid til overs til noe annet enn det som opptar hans hjerte og er livet hans!
Er vi da så villige til å ”gi bort alt vi eier for kjærlighetens skyld”, eller dyrker vi vennskap som tilfredstiller våre behov og demper vår sult for den EKTE kjærligheten?
Den hellige Augustin sa: ”Når Gud er på første plass, er alt på sin plass”. Igjen: Vennskapet med Jesus er stedet hvor vi får venner som er Guds gaver. Et slikt vennskap som har sitt utspring i Jesu etterfølgelse, skal vare, skal knytte oss til Gud og til hverandre i en hellig kommunion. Det er det societas perfecta som vi venter på og som vi allerede er i gang med å bygge: på Jesus som er grunnmuren til alt som er og forblir. Forblir i Kjærlighet.
Hvis du først og fremst leter etter vennskap med Gud, så får du alle gode gaver i tillegg: du behøver ikke å skaffe deg noe ”på siden”. Den slags vennskap gjør deg fri og åpner i virkeligheten for andre mennesker. Det vekker tillit til Gud, at Han skal sørge for alt du trenger. Du skal få og du skal få i overflod. Av din beste venn.
eppler

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s