TO VERKSTEDER – OM OSS


Fra tidlig middelalder til våre dager har det vært vanlig å bruke sakral skulptur i kirker og klostre, ofte polykrom-malt treskulptur; : krusifikser, helgenstatuer, korsveier, scener fra frelseshistorien og meget annet. Like lenge har det vært vanlig at skulpturarbeidet og polykromeringen utføres av forskjellige personer, ofte i forskjellige verksteder. Det henger sammen med at billedhuggeri og bemaling er to forskjellige håndverk eller kunstarter, som er særegne i tradisjon og ferdigheter. Dette gjentar seg nå i samarbeidet mellom Petter og meg selv. Han tar seg av billedhuggeriet, jeg fargelegger i varierende maleteknikker – ettersom det passer. Derfor – «TO VERKSTEDER».

6 thoughts on “TO VERKSTEDER – OM OSS

  • Tusen takk kjære deg. Som kunstlærer jeg er opptatt av to ting: formidle kunnskap om den ene eller andre teknikens muligheter og hjelpe å åpne for Guds skjønnhet i alt og i alle.
   Jeg også besøkte din blogg og er rørt med det hvordan du går inn i korsets mysterium. Det er den REEL KUNST du gjør, og dere deltar i det vidunderlige Kristi Oppgave som ga oss livet igjen….
   Alt godt til deg og dine. Om du har et spørsmål om kunsten så bare kom med den: hvis jeg kan, så hjelper jeg. Bruk gjerne min mail adresse som finns under linken «kontakt»

   Forresten: Gratulerer med dagen !!! /17mai/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s